Oradea se pregătește de sărbătoare. VEZI programul zilei de 12 octombrie

Orădenii sunt așteptați vineri, 12 octombrie, să-și manifeste mândria de locuitori ai urbei prin participarea la programul pregătit de municipalitate pentru a marca Ziua Orașului.

Conform tradiției, se va sărbători atât data de 12 octombrie 1918, dată la care s-a semnat declaraţia de independenţă a românilor din Transilvania, în casa avocatului Aurel Lazăr din Oradea, declaraţie ce a stat la baza Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia, dar şi data de 12 octombrie 1944, când municipiul de pe Crisul Repede a fost eliberat de sub regimul horthyst, de către trupele române şi ruse, cu numai câteva zile înainte de eliberarea ultimului oraş românesc, Carei.

Pentru a comemora şi sărbători această zi importantă, va avea loc o şedinţă festivă a Consiliului Local, organizata la Casa Memorială Aurel Lazăr, de la ora 14. O oră mai tarziu, ceremonia oficială va avea loc in Piata Unirii, decorată deja cu ghirlande tricolore.

De la ora 17:00 pe acel amplasament va avea loc un Concert folcloric extraordinar, cu intrare liberă, în cadrul căruia vor urca pe scenă artiști consacrați precum: Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Sava Negrean Brudașcu, Ionuț Fulea. Alături de ei vor fi dansatorii și interpreții Ansamblului Profesionist Crișana.

Tot, vineri 12 octombrie, de la ora 20:00 va avea loc la Teatrul de Stat Regina Maria un recital de pian și vioară, susținut de Alexandru Tomescu și Mircea Sînziana cu o vioară Stradivarius.