Oradea va avea cel mai complex vivariu din România. Îşi va deschide porţile în două săptămâni. VIDEO

Vivariul din cadrul Muzeului Ţării Crişurilor este parte a expoziţiei permanente a secţiei de Ştiinţe ale Naturii. Include 2 săli expoziţionale cu o suprafaţă totală de 359 m². Ca „muzeu viu” este dedicat educaţiei ecologice fiind în acelaşi timp un punct de conservare şi cercetare. Sînt expuse specii locale şi exotice de păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere.

Vizitatorii vor putea observa de aproape animalele vii, expuse într-un mediu cât mai apropiat de cel natural, individual sau grupate după criterii biogeografice.

Oferta expoziţională este complementară cu cea a unei grădini zoologice ”clasice”, prin specii de talie mică, relativ adaptate la captivitate, ale căror cerinţe de mediu se încadrează în posibilităţile de expunere de la muzeu și în normele legale şi care exemplifică anumite idei educaţionale.

Astfel, ele ilustrează unele teme interesante de educaţie ecologică și biologie (evoluţionism, adaptări la mediu, comportament, mimetism, specii invazive etc.).

În cel mai scurt timp, vivariul care se află în prezent în etapa finală de obţinere a autorizaţiei de mediu pentru funcţionare, se va deschide şi pentru public.

Distribuie informația
Alte știri