PARADOX: Desi nu prea are zboruri, Aeroportul Oradea e pe primul loc in clasamentul aeroporturilor cu cea mai mare crestere a traficului

Compania Națională Aeroporturi București a anuntat printr-un comunicat, transmis vineri, ca aeroportul din Oradea conduce un top european realizat in functie de cresterea lunara a numarului de calatori. La categoria aeroporturilor sub 5 milioane de pasageri pe an, topul este condus de Oradea, urmat de Palanga (Lituania), Harkov (Ucraina), Ohrid (Macedonia) și Burgas (Bulgaria).

Oradenii ar putea fi mandri de pozitia ocupata in acest top, daca el n-ar fi realizat dupa principiul enuntat intr-un celebru banc din comunism care spunea ca in Albania s-a dublat numarul de televizoare: de la doua, la patru. La fel, si pe Aeroportul oradean, numarul pasagerilor a crescut doar pentru ca, pe perioada verii, o companie aduce turisti evrei in Felix.

Redeschis anul trecut, dupa lucrari de extindere si renovare, Aeroportul oradean n-a reusit sa atraga inca prea multe curse. In lipsa unor destinatii externe, noul presedinte al Consiliului Judetean, Pasztor Sandor, a anuntat ca saptamana viitoare va avea discutii cu TAROM pentru ca de la Oradea sa se poata zbura la Constanta.

foto: aeroportoradea.ro

One Comment

  1. Ar fi bine sa se implice si in transportul internațional,pt ca sunt destinații in Spania,Franța si alte tari europene unde locuiesc mulți cetățeni romani care provin din Bihor si ar fi util sa putem zbura din Oradea către destinații ca Valencia,Barcelona,Madrid,Londra,Berlin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *