Podul Centenarului din Oradea se vrea a fi unul reprezentativ

Au fost facute publice primele imagini ale viitorului pod rutier al Centenarului din Oradea ce va fi gata la data de 1 decembrie , cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. El va lega zona str. Tudor Vladimirescu de zona Ady Endre / Roman Ciorogariu şi va fi realizat doar din metal.

Până la acest moment, în afară de demolarea pasarelei pietonale, s-a muncit la devierea mai multor reţele de utilităţi pe malul drept al Crişului Repede. „Săptămâna viitoare vor începe lucrările la podul efectiv. Până la sfârşitul lunii martie vor fi introduşi piloţii foraţi la 23 metri în pământ, câte opt pe fiecare parte a podului”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Podul, cu câte o bandă pe sens, va avea o lungime de 84,7 metri şi o lăţime de 18,6 metri. Trotuarele vor avea o lăţime de 3 metri, incluzand şi pistă pentru biciclişti.

„Va fi un pod care va arăta foarte bine, unul dintre cele mai frumoase din partea aceasta a ţării”, a mai spus Florin Birta despre construcţia ce urmează să fie realizată totalmente din metal. Costurile se vor ridica la aproximativ 2,5 milioane euro. Investiţia ar trebui inaugurată în 1 decembrie anul curent, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.