Povestea “cojocului binsenesc” transmisa in toata lumea de Agentia France Presse. Video

Cea mai veche agenție de știri din lume și una dintre cele mai mari, France Presse, a relatat duminica pe site-ul afp.com povestea cojocului binsenesc “plagiat” de Dior in colectia de anul trecut.
Jurnalistii au stat de vorba cu mai multi artizani din Bihor dar si cu reprezentantii agentiei de publicitate care au lansat campania „Bihor Couture” si un site pe internet, http://www.bihorcouture.com unde pot fi comandate cojocele brodate sau coliere traditionale.

La cateva luni de la lansarea campaniei, initiatorii ei culeg roadele. Sunt sute de articole vandute iar creatorii lor au acum doar cuvinte de multumire fata de celebra casa de moda.

“Am multumit, practic, si-i multumesc Casei de Moda Dior pentru ca a apreciat lucrurile frumoase, bunul gust, ale strabunilor mei si ne-a facut si pe noi sa ne uitam la ele, pentru ca altfel, nimeni nu le-ar fi bagat in seama”, le-a declarat  reporterilor AFP, Dorina Hanza, artizan din Dragoteni.

Copia cojocului din Bihor a fost descoperită anul trecut de către Radu Frenţiu, un tânăr din Beiuş care locuieşte în Indonezia care a semnalat pe propria pagină de Facebook nedreptatea făcută cojocului binşenesc.