Primul focar de pesta porcina africana a fost confirmat in Romania. E in judet limitrof Bihorului

Primul focar de pesta porcina africana a fost confirmat in Romania, la porci dintr-o gopodarie de la periferia municipiului Satu Mare, a anuntat, marti, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Aceasta a transmis ca virusul ar fi fost introdus in tara prin intermediul unor produse de origine animala contaminate provenite din Ucraina.

ANSVSA mai spune ca Centrul Local de Combatere a Bolilor Satu Mare impreuna cu DSVSA au intervenit si au fost impuse restrictii pentru zonele infectate, au fost ucise sapte animale, iar cadavrele incinerate, s-a facut dezinfectia in cele doua gospodarii in care au fost depistati porcii bolnavi, si a fost stabilita o zona de protectie si de supraveghere in jurul focarului.

Dupa primirea confirmarii privind focarul de pesta porcina animala, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a notificat structurile abilitate de la nivel national si structurile omoloage din Uniunea Europeana, precum si Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor.