Primul”navigator”pentru pacientele cu cancer la sân din România

Primul „navigator”pentru pacientele cu cancer la sân din România a fost lansat marți, 12 februarie.
Este un ghid ce explică pas cu pas traseul ce ar trebui urmat de fiecare pacientă diagnosticată, în cadrul sistemului de sănătate din România, totul într-un limbaj prietenos și simplificat.

Pornind de la suspiciunea iniţială, investigaţiile ce trebuie efectuate pentru stabilirea diagnosticului, stadializarea bolii şi tipul de tratament, informaţiile prezentate în cadrul navigatorului au rolul de a uşura înţelegerea pacientelor şi aparţinătorilor cu privire la paşii de urmat, în cazul unui diagnostic de cancer de sân.

Navigatorul este disponibil pe www.canceruldesan.ro și va fi distribuit, în versiune printată, în secțiile de oncologie ale spitalelor din țară. Ghidul a fost lansat de Roche România, în parteneriat cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală.

În România, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân, respectiv o femeie la fiecare oră, iar dintre acestea, peste 3.000 pierd lupta cu boala. „Această maladie mutilează nu doar fizic, ci și psihic”, atrage atenția Cezar Irimia, presedintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Platforma educațională www.canceruldesan.ro este primul website ce conține exclusiv informații detaliate despre cancerul de sân. Platforma conține peste 80 de articole și se adresează atât pacientelor cât și tuturor celor care doresc să afle mai multe cu privire la prevenirea, diagnosticarea și tratamentul cancerului de sân, precum și multe alte informații despre ce înseamnă să trăiești cu această boală.

Distribuie informația
Alte știri