Proiectul „Carti pentru Scoli” al Kiwanis Romania a ajuns in Bihor

Mai multe scoli din Bihor au primit de curand donatii de carti in limba franceza pentru elevii ce iubesc aceasta limba. Este vorba de Colegiul National „Emanuil Gojdu” si Scoala Gimnaziala „Lucretia Suciu” din Oradea, precum si Scoala Generala din Derna.

“Incurajam astfel francofonia, lectura in limba franceza, cooperarea si legatura dintre cluburile Kiwanis din cele doua tari, Romania si Franta” a spus Iuliana Pacurar, guvernator Kiwanis Romania.

Prin acest proiect se doreste de asemenea revenirea elevilor la cartea de literatura si de cultura si sustinerea tinerilor cu aptitudini deosebite, precum Pit Farcas Dragos de la Scoala Generala din Derna, pregatit de profesoara Siandra Gabor, castigatorul premiului I la Concursul Judetean de Teatru.

Initiat in urma cu doi ani de clubul francez Kiwanis Bayonne-Biarritz, condus de Jean Charles Bonelli si Asociatia franceza Planete Ecoles, proiectul Kiwanis Carti pentru Scoli a cuprins mai multe unitati de invatamant din tara. Cele mai recente transporturi de carte in limba franceza au ajuns la Campulung Muscel, Radauti si Plopeni.

Carmen Ungur-Brehoi