Risc de producere a avalanşelor în masivele muntoase. Vezi stratul de zăpadă de acolo

Sâmbătă, stratul de zăpadă măsura 161 de centimetri la Bâlea-Lac, 106 centimetri la Vârful Omu, 63 de centimetri la Vârful Călimani, 65 de centimetri la Parâng, 66 de centimetri la Sinaia, 68 de centimetri la Semenic, 49 de centimetri la Vârful Ceahlău, 52 de centimetri la Vârful Ţarcu, 53 de centimetri la Vârful Vlădeasa, 35 de centimetri la Predeal, 26 de centimetri la Vârful Iezer Rodnei şi 21 de centimetri la Fundata.

La Stâna de Vale şi la Arieşeni stratul de zăpadă măsura 50 de centimetri.

Până luni seara va ninge în toate masivele, cantităţi moderate de 10-15 de litri pe metrul pătrat urmând să se înregistreze mai ales în zona Carpaţilor Meridionali, astfel încât stratul nou depus va fi pe arii restrânse de 10-20 centimetri. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare ce vor atinge la rafală 40-50 de kilometri pe oră, iar în zona înaltă din masivele Făgăraş şi Bucegi vor depăşi la rafală 80 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada. Se va semnala în continuare ceaţă, asociată local mai ales în zonele înalte şi cu depunere de chiciură.

Deoarece stratul de zăpadă este instabil, riscul de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş, la altitudini de peste 1.800 de metri, este mare, de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5. În munţii Bucegi, Ţarcu – Godeanu, Parâng – Şureanu, Vlădeasa – Muntele Mare, Rodnei şi Călimani – Bistriţei – Ceahlău riscul de producere a avalanşelor se menţine însemnat – de gradul 3 – la altitudini de peste 1.800 de metri.

Distribuie informația
Alte știri