S-a deschis Festivalul Naţional de Artă Naivă

Peste 200 de pasionaţi ai artei naive, studenţi la arte plastice, colecţionari şi ziarişti a umplut spaţiul alocat de Muzeul Ţării Crişurilor expoziţiei de artă naivă din cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Naţional de Artă Naivă. Cele 100 de lucrări expuse, câte una pentru fiecare an al Centenarului, au stârnit interesul viu al celor prezenţi.

Bunul renume al Festivalul Naţional de Artă Naivă, organizat pentru al cincilea an la Oradea a facut ca in 2018 din ce în ce mai mulţi artişti naivi să solicite participarea la acest eveniment. Anul acesta au fost invitaţi patru noi expozanţi, dintre care doi ceramişti. De altfel, Asociaţia Artiştilor Naivi din România a iniţiat un proiect care îşi propune să scoată la lumină nume uitate ale artei naive, primul dintre numele mari prezente la ediţia de anul acesta fiind Gheorghe Babeţ, celebru pentru tehnica sa unică în lume.

Cei care au determinat buna reuşită a acestui festival sînt: Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Muzeul Ţării Crişurilor si Fundaţia Comunitară Oradea

Expoziţia este cu vînzare şi va rămîne pe simezele Muzeului Ţării Crişurilor pînă în 8 noiembrie.