Scandal in Parlament. Cine este bihoreanul care a propus revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputatilor

​Ședința de marți a plenului Camerei Deputaților a fost una marcată de scandal. PNL a cerut la începutul acesteia introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de revocare atât a lui Liviu Dragnea, din funcția de președinte, cât și a lui Florin Iordache, din cea de vicepreședinte. Iordache, cel care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL afirmând că acestea sunt neregulamentare, relateaza hotnews.ro

Ulterior, la tribună a venit vicepreședintele Camerei Deputaților, liberalul Marilen Pirtea. Acesta a susținut că preia conducerea ședinței și a supus la vot toate solicitările opoziției, deși avea microfonul tăiat. Cei din opoziție aflați în sală au votat cu mâna ridicată, iar ulterior liderii PNL, USR, PMP au susținut pe rând că Liviu Dragnea a fost revocat ca urmare a acestui vot.

Marilen-Gabriel Pirtea este deputat de Timis, originar din Stei, judetul Bihor, de profesie economist şi rector al Universităţii de Vest din Timişoara. În 2016 a fost ales deputat în Parlamentul României în circumscripţia electorală nr. 37 din judeţul Timiş, din partea PNL. În cadrul Camerei Deputaţilor este membru al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi secretar al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci.[10] Din 3 septembrie 2018, Marilen Pirtea este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, înlocuindu-l în această funcţie pe deputatul PNL de Timiş Ben Oni Ardelean.

In acest moment nu este clar daca Liviu Dragnea mai este sef al Camerei Deputatilor. Există două variante: cea a puterii, potrivit căreia propunerea de revocare este neregulamentară şi nu a fost supusă la vot, şi cea a Opoziţiei, care spune că propunerea de revocare a lui Liviu Dragnea a fost potrivit regulamentului intern şi a trecut cu votul Opoziţiei.