„Școala fără violență”și-a desemnat câștigătorii etapei pe județ

Peste 100 de elevi și profesori din nouă unități școlare din județul Bihor au regizat și și-au jucat rolurile în mici scenete, prin care au adus în atenția publicului forme ale violenței, în special bullying-ul, cyberbulying-ul, violența verbală și consecințele acestora, au identificat ipotetice situații problematice și au oferit soluții concrete și pozitive pentru gestionarea acestora. Și asta in cadrul concursului preventiv regional „Școala fără violență”, organizat joi, 4 aprilie.

În urma parcurgerii probelor din concurs, premiul I a revenit echipajului format din elevii Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca, locul al-II-lea a fost adjudecat de echipa Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, iar echipajul de la Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei s-a clasat pe locul al III-lea.

De asemenea, au fost acordate şi două mențiuni, echipajului de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea și elevilor de la Liceul Tehnologic nr.1 Șuncuiuș. Totodată, au fost acordate mai multe premii speciale, unul pentru „Cea mai bună interpretare”, obţinut de echipajul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, un altul pentru „Cel mai bun moment artistic” a fost acordat echipei Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, premiul pentru „Cel mai bun afiș” a revenit echipei Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea, iar premiul pentru „Cel mai bun mesaj preventiv” a fost acordat Liceului Tehnologic nr.1 Dobrești (anexăm foto).

Ocupantele primelor trei locuri pe județul Bihor vor participa la faza regionala a acestui concurs, care va fi organizată în municipiul Oradea, în perioada 17 – 19 mai a.c..