Subvenții APIA 2018: se vor achita plățile în avans pentru schemele de plăți directe

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va achita plățile în avans pentru schemele de plăți directe, începând cu 16 octombrie.

E vorba despre : schema de plată unică pe suprafață; plata redistributivă; plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, denumită plata pentru înverzire; plata pentru tinerii fermieri; schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine și caprine.

Primul interval în cazul plății redistributive se achită pentru suprafețele între 1 ha și 5 ha inclusiv, iar al doilea interval pentru cele peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv.
Schema pentru tinerii fermieri se plătește pentru cel mult 60 ha.

Cuantumul per hectar al plăților directe care se acordă pentru anul de cerere 2018: schema de plată unică pe suprafață – 102,6797 euro / ha; plata redistributivă (primul interval, 1-5 ha, inclusiv) – 5 euro / ha; plata redistributivă (al doilea interval, peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv) – 50,3626 euro / ha; plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, denumită plata pentru înverzire – 58,2361 euro / ha; plata pentru tinerii fermieri – 25,8405 euro / ha.