Targul mesterilor populari ii asteapta pe oradeni dar si pe turistii care se afla in oras

Costume populare, obiecte din ceramica, lemn, sticla, papura, dar si spectacole folclorice sunt ingredientele cu care organizatorii ii asteapta pe oradeni dar si pe turisti in Parcul Nicolae Bălcescu.

De vineri, acolo se desfasoara Targul mesterilor populari. Este editia cu numarul XXVI. Va tine pana duminica seara, la ora 19. Sunt aproape 130 de artisti populari care au venit din toata tara dar si din strainatate (Republica Moldova, Ungaria, Serbia si Camerun).

De multi ani sunt mereu prezenti la Oradea cioplitorii in lemn, sotii Lepadatu din Valea Mare, Ecaterina Oproiu cu minunatele ii din Breaza dar si Dusan Novicic din Novi-Sad. Artistul din Banatul sarbesc e un maestru in prelucrarea lemnului, iar fiecare obiect iesit din mana lui are o poveste. La editia din acest an a venit si cu noutati: minifurci si pandantive cu motive ancestrale romanesti.

Vizitatorii sunt atrasi si de obiecte din sticla create de Alexandru Rotar din Targu Mures, asta si pentru ca mesterul creaza lucrari sub ochii privitorilor. La editia din aces an sunt si patru mesteri veniti pentru prima data la targul oradean. Este vorba de un ceramist si un creator de sumane, ambii din Gorj , precum si doi ceramisti din Basarabia.

In fiecare seara, de la ora 17,00, pe scena amplasata in Parcul Balcescu au loc concerte folclorice cu ansambluri si solisti din Bihor. Programul pentru public al targului: sambata, 20 iulie: 9.00 – 20.00, duminica, 21 iulie: 9.00 – 19.00.