Un elev olimpic de la Gojdu va efectua primul angajament al meciului 3 din finala LNBM 2019

Alexandru Slavoia, elevul de la Gojdu care a participat la 16 olimpiade la faza națională, la matematică, chimie, fizică și lingvistică, va efectua primul angajament onorific la Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19, potrivit csmoradea.ro.

Pasionat de fizică, pe care o consideră disciplina științifică fundamentală, Alex a participat pentru prima dată la Olimpiada Națională de profil în clasa a 6-a, acumulând o medalie de aur, două de argint, una de bronz și două mențiuni. De asemenea, gojdistul e interesat și de inventică și robotică. Alături de echipe Coder Dojo Oradea,a câștigat locul 1 la Concursul Național de Rovere ExoRo și locul 1 la concursul CANSAT, organizat de Agenția Spațială Europeană. Cel mai important rezultat obținut de Alexandru Slavoia este medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științele Pământului, obținută anul trecut în Thailanda.

CSM CSU Oradea primește vizita lui BC CSU Sibiu în cursul zilei de duminică, 2 iunie, ora 19:00, la Arena Antonio Alexe. Seria finală ajunge in urbea de pe Crisul Repede după ce primele partide s-au desfășurat la Sala Transilvania din Sibiu. Roș-albaștrii au reușit să se impună la diferențe de câte două puncte: 89-87 în Meciul 1, respectiv 64-62 în Meciul 2. Scorul general este de 2-0, jucându-se pe sistemul cel mai bun din cinci partide.

Foto: bihon.ro