Un nou pasaj suprateran pe şoseaua de centură, la intersecţia cu strada Universității

Municipalitatea orădeană și-a propus realizarea unui pasaj denivelat peste intersecţia dintre şoseaua de centură a Municipiului Oradea și strada Universității. Proiectul are în vedere atât fluidizarea traficului, cât și eliminarea unei zone cu potențial serios de accidente, soldate de multe ori chiar cu decese.

”În vederea realizării acestei investiții, Primăria Oradea a comandat un studiu de fezabilitate, finalizat deja de către o companie de proiectare din Cluj-Napoca. Urmează ca în ședința Consiliului Local de săptămâna viitoare, acest proiect să fie supus dezbaterii și aprobării. Vom avea astfel un nou pasaj, asemănător cu cele realizate la ieșirea spre Arad și cea dinspre Nufărul”, spune edilul, Ilie Bolojan.

Lungimea pasajului va fi de aproximativ 1,1 km, inclusiv rampele acestuia. Valoarea investiției este estimată la aproximativ 7,7 milioane de euro. Lucrările vor începe undeva în vara anului viitor, pentru ca spre sfârșitul anului 2019 – începutul anului 2020, în funcție de modul în care se vor derula lucrările, pasajul să fie pus în funcțiune.

Sub pasaj este prevăzută amenajarea unei treceri pentru pietoni și a unei piste de biciclete. Lucrările urmează să fie finanțate din bugetul local sau din alte fonduri, dacă se va câștiga un proiect.