Utilajele de deszăpezire ale RER sunt pregătite pentru sezonul de iarnă

Operatorul de salubritate din Oradea are la dispoziție pentru sezonul rece 40 de utilaje dotate cu GPS, cu 13 în plus față de anul trecut. Totodată, sunt 174 de persoane care vor asigura buna desfășurare a procesului de deszăpezire. Mai mult, a fost amenajată, in incinta o încăpere dotată inclusiv cu paturi care va funcționa ca un centru permanent pentru ca cei care lucează pe utilaje să-l poată folosi.

Se dau asigurari, de asemenea ca sunt pregătite stocurile de sare, de nisip, de clorură de calciu, de fulgi de magneziu necesare si toate cele 932 de străzi din municipiul Oradea sunt incluse în programul de deszăpezire pentru cele patru tipuri de urgențe.

“Vom acționa din patru puncte, unul dintre acestea fiind chiar aici pe str. Moreni, un alt punct va fi la sediul RER de pe Tudor Vladimirescu, altul pe str. Gheorghe Doja și ultimul pe str. Uzinelor” spune viceprimarul Florin Birta.

La apariţia zăpezii, se va interveni în ordinea priorităţilor: astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun, a intrărilor şi ieşirilor din oraş; urgenţa a II-a presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa a III-a vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa a IV-a toate străzile neasfaltate din municipiu.