Vara asta intra in vigoare noua lege a asociatiilor de proprietari. Ce se intampla cu cei care nu platesc intretinerea 3 luni

Asociaţiile de proprietari vor putea de luna viitoare să pună ipotecă pe apartamentele celor care au restanţe la întreţinere de mai mult de 3 luni – potrivit unei legi publicate deja în Monitorul Oficial. Restanţele mai vechi de trei luni şi care depăşesc valoarea salariului de bază minim brut vor fi înscrise în cartea funciară a apartamentului, iar asociaţia va putea pune o ipotecă pe imobil. Proprietarul va avea dreptul de a vinde locuinţa doar după achitarea integrală a datoriilor.

Noua prevedere va intra in vigoare in aceasta vara.

Potrivit aceleeasi legi, proprietarul va fi obligat să permită accesul în locuinţă pentru inspecţie, reparaţie sau înlocuirea unui element din proprietatea comună.

Asociaţia îl va înştiinţa cu un preaviz motivat de cinci zile, iar în cazuri de urgenţă termenul este de 24 de ore. Fiecare refuz al accesului administratorului sau al unei persoane calificate în lucrări de construcţii riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 3.000 de lei.

Comments are closed.