Veste bună. Vechimea în muncă se poate cumpăra şi în 2018

Veşti bune vin pentru românii care nu au stagiul complet de cotizare pentru a putea ieşi la pensie. Completarea vechimii în muncă pentru obţinerea unei pensii în sistemul unitar de pensii publice se poate efectua până la data de 31 decembrie 2018.

„Perioada pentru care se poate încheia contract de asigurare în sistemul public de pensii, în baza acestui act normativ, este de cel mult cinci ani calendaristici anteriori încheierii contractului”, spune Carmen Polman, directorul economic al Casei Judeţene de Pensii Bihor.

Nu pot apela insa la “oferta” pensionarii, in ideea de-a si mari venitul, ci doar cei care nu au lucrat in ultimii 5 ani sau care au lucrat fara forme legale si nu au reusit sa-si atinga pragul minim de 15 ani de cotizare, astfel incat sa poata iesi la pensie.

Documentele necesare pentru încheierea contractului de asigurare socială sunt: actul de identitate – certificarea pentru conformitate a copiei făcându-se de către asigurător; actul de identitate al reprezentantului, precum şi actul care atestă calitatea acestuia, după caz (procură în al cărei conţinut să fie menţionat împuternicirea mandatarului de a încheia contract de asigurare socială prevăzut de Legea nr.238/2017 în numele persoanei care va beneficia de asigurare).

Informaţii suplimentare pentru cei interesaţi pot fi obţinute tel:0259/430.728 int.115 sau 156. email: mail@cjpensiibihor.ro sau la sediul CJP Bihor, Compartimentul „Evidenţă Contribuabili”, programul cu publicul fiind: luni-joi între orele: 8:00-14:00, vineri între orele: 8:00-12:00.