VIDEO: Micul Baloo din Apuseni. Un urs a fost filmat, in Parcul Natural, in ipostaze similare cu celebrul personaj din „Cartea Junglei”

Micul Baloo a fost filmat într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, cu ajutorul camerelor cu senzori pentru monitorizarea faunei. În imaginile inedite, publicate pe canalul de youtube al Regiei Nationala a Padurilor – ROMSILVA, un pui de urs, supravegheat de ursoaică, de freacă cu spatele de un arbore.

Urșii se freacă des de arbori din specia rășinoase pentru a se deparazita sau, în cazul masculilor dominanți, pentru a-și marca teritoriul. În acest caz, puiul de urs se deparazitează, rășina fiind un deparazitant natural eficient, spun specialistii.

În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, aceștia trăiesc în pădurile din munții lanțului carpatic. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Parcul Natural Apuseni are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor  Cluj, Bihor si Alba.