“Zilele Au Gust la Marin”, cu păpuși”, plăcintă cu cânepă, mălai și “păsulă cu hospă”

Sălăjeanca Patricia Toma continuă proiectul de promovarea a satului natal, Marin, a tradiţiilor şi a portului popular din zonă, prin organizarea unui nou eveniment – Zilele Au Gust la Marin.

Preparatele culinare de care se vor bucura invitații sunt dintre cele mai diverse. Lista de bucate cuprinde și un preparat special – “Oaie la groapă”, un preparat ce va fi făcut după o metodă veche, specifică oieilor. Invitații se vor delecta și cu “Păpuși” (sarmale), plăcintă cu cânepă, mălai și “Păsulă cu hospă”, toate aceste bunătăți fiind preparate la “fața locului” de maestrul bucătar Mircea Groza secondat de Gheorghe Căpușan, cu sprijinul gospodinelor din sat.

Între 20 și 22 iulie, sărbătoarea sătească Zilele au Gust la Marin îi așteaptă si pe bihorenii dornici să redescopere frumusețile și tradițiile din acest frumos loc din Sălaj.

Distribuie informația
Alte știri