13 mai, Ziua Dorului, dedicată celor care se simt departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie. Video

Într-o lume tot mai dominată de digitalizare şi inteligenţa artificială, un pilon al sensibilităţii umane rămâne dorul, acel sentiment de deplină iubire împletită cu suferinţa profundă, tăcută şi care nu poate fi auzit decât prin strigătul îndurerat al doinelor.

Pe 13 mai 2015, România a sărbătorit pentru prima dată Ziua Dorului. Iniţiativa le-a aparţinut membrilor trupei Vunk, care au vrut să dedice această zi tuturor celor care se simte departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie.

„Ne plângem că ne e dor de cineva sau de ceva, iar de la a recunoşte acest lucru şi până la a face ceva în acest sens este cale lungă. Deseori, spunem că ne e dor de părinţi, dar cu greu ne găsim timp să îi sunăm”, spunea Cornel Ilie, vocalistul trupei Vunk.

„Deseori, spunem că ne e dor de locurile copilăriei, dar rareori ne facem timp ca să mergem acolo. Plecând de la acest lucru şi de la faptul că spunem deseori că sărbătorim tot felul de zile care nu ne aparţin, am zis să propunem românilor Ziua Dorului, o zi în care să luăm atitudine în ceea ce priveşte acest sentiment” – Cornel Ilie.

Pentru a celebra această zi, membrii trupei Vunk au lansat, în 2015, un clip, de 3 minute, şi o pagină de Facebook. ”Nu ne-am propus să facem ceva anume. Fiecare va face ceea ce simte pe data de 13 mai. Pe pagina de Facebook creată special pentru această ocazie invităm pe toată lumea să lase un mesaj de dor pentru cineva. Toţi cei care vor dori să sărbătorească Ziua Internaţională a Dorului şi să transmită un mesaj celor dragi vor putea folosi pe retelele de socializare hashtag-urile #ZiuaDorului şi #DorulMeu”, a mai spus atunci Cornel Ilie.

Dorul de astăzi poate îmbrăca alte nuanţe, în ceea ce privesc cauzele care îl determină, dar profunzimea sentimentului rămâne aceeaşi, pentru că altfel dorul nu s-ar mai numi dor.

Distribuie informația

CASĂ DE VÂNZARE ÎN BIHOR

 

Alte știri