24 de mii de polițiști vor supraveghea traficul, stațiunile și granițele în minivacanța de 1 Mai

Forțe impresionante de ordine sunt pregătite să intervină în această vacanță de 1 Mai. Ministerul de Interne a mobilizat 24 de mii de polițiști, pompieri și jandarmi care vor veghea în special stațiunile turistice de la munte și de la mare.

Drumul spre litoral va fi păzit de un dispozitiv al poliției, din care nu vor lipsi puncte de control, aparate radar și elicoptere.

Special pentru vacanța de 1 Mai pompierii vor amplasa 7 puncte de intervenție mobilă. Unul dintre ele va fi chiar aici pe Autostrada Soarelui, va fi compus dintr-o autospecială SMURD și un echipaj de descarcerare și stingere. Celelalte 6 puncte de intervenție mobilă vor fi în județul Constanța, tocmai ca timpii de intervenție să fie mici în cazul în care apar evenimente neplăcute acolo unde sunt foarte mulți turiști.”

Pentru a preveni incidentele, toate evenimentele publice vor fi monitorizate de 24 de mii de polițiști, pompieri și jandarmi.

Dintre aceștia, 1500 sunt polițiști rutieri care vor veghea în trafic cu peste 350 de aparate radar.

Inspectoratul General de Aviație pune la dispoziție 14 elicoptere, cele mai multe SMURD, însă două vor monitoriza granițele și traficul.

Un elicopter va monitoriza traficul pe toate arterele din jurul Bucureștiului inclusiv pe Autostrada Soarelui. Este dotat cu o cameră performantă care transmite în timp real imagini către Poliția Română. Vede inclusiv numărul de înmatriculare al autoturismelor.

Și la graniță sunt asteptați mulți turiști, așa că Poliția de Frontieră a chemat la serviciu 3800 de oameni. Pentru a preveni formarea cozilor, toate arterele de intrare sau ieșire prin punctele de frontieră vor fi deschise.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri