In Europa si în SUA, astazi, se trimit carti postale sau mesaje scrise, se fac mici daruri sau se ofera flori. In cele mai multe locuri insa sarbatoarea inseamna pur si simplu sa te afli in compania prietenilor, sa gatesti pentru ei ori sa-i inviti la masa, sau sa canti impreuna cu ei.
Unii tinerii isi ofera, azi, reciproc bratara prieteniei, utilizata de altfel ca simbol in Asia si in Orientul Mijlociu de mai multe secole. De cand multi isi fac un intreg univers de prieteni online prin retelele de socializare, se trimit ca linkuri de prietenie imagini sau filmulete haioase, bancuri scurte, animale nostime, se posteaza mesaje pe Facebook sau se da un simplu like sau share la postarile prietenilor. Si telefonul a ramas la moda, caci nimic nu se compara cu o convorbire intre prietenii aflati la mare distanta.
Oricum ar fi sarbatorita, in compania celor dragi, online, prin corespondenta sau telefon, prietenia traieste prin loialitate, sinceritate si incredere si nu are granite de timp sau spatiu si de aceea cel mai bun fel de o celebra este a mentine mereu viu spiritul ei.
Ziua internationala a prieteniei este o initiativa care urmeaza propunerii facute de UNESCO şi care a fost preluata de Adunarea Generala a ONU in 1997.
Sursa: stiri.tvr.ro