Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au documentat activitatea infracțională, în două cauze penale, a 4 persoane cercetate pentru efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Astfel, acestea au fost prinse succesiv în flagrant delict, în municipiul Cluj-Napoca, în timp ce ar fi efectuat operațiuni cu substanțe psihoactive.
În prima cauză penală, din actele de urmărire penală a reieșit că, în seara de 25 martie 2024, 3 persoane ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat 600 de grame de substanță psihoactivă (2-CMC), pentru 21.000 de lei.
De asemenea, asupra uneia dintre persoane au fost descoperite alte 600 de grame de substanță psihoactivă (2-CMC), destinată comercializării.
Cu privire la o altă persoană, cercetată în cea de-a doua cauză penală, s-a reținut că, la data de 26 martie 2024, a fost prinsă în flagrant delict, imediat după ce ar fi vândut 1,5 kilograme de substanță cristalină cu efect psihoactiv (2-CMC), cu 21.000 de lei.
La datele de 26 și 27 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus, în două cauze penale, reținerea a patru persoane, pentru 24 de ore.
Ieri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.