400 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii bihoreni în acțiune. 285 au fost pentru exces de viteză

Distribuie pentru prietenii tăi:

Miercuri, 22 iunie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 400 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 151.820 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 34 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 14 certificate de înmatriculare și a fost constatată o tamponare.

285 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 22 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 22 de bicicliști, trei utilizatori de trotinete electrice, au fost sancționate 14 depășiri neregulamentare, au fost sancționați patru conducători de vehicule cu tracțiune animală, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, una pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, patru pentru lipsa ITP, iar 43 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Amplă acțiune rutieră în oglindă, derulată de polițiștii bihoreni, în paralel cu cei clujeni – peste 200 de sancțiuni au fost aplicate în județul Bihor în doar câteva ore de acțiune, cu radare dispuse în cascadă.

Peste 50% din totalul sancțiunilor aplicate în ultimele 24 de ore pe șoselele bihorene au fost aplicate în intervalul orar 07.00 – 21.00, când, pe D.N. 1, între localitatea bihoreană Borș și zona Piatra Craiului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Cluj au organizată o amplă acțiune rutieră în oglindă, pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise și prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, produse pe fondul vitezei sau a depășirilor neregulamentare.

Astfel, în cadrul acțiunii, în care au fost implicați 37 de polițiști bihoreni, de la Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, de la Biroul Rutier Oradea, de la Poliția orașului Aleșd, de la Secția nr.1 de Poliție Rurală Borod și de la Secția nr.7 de Poliție Rurală Tileagd din cadrul Poliției Bihorene, au fost folosite 7 aparate radar, dispuse în cascadă și o aeronavă fără pilot (dronă).

În cadrul acțiunii de pe D.N. 1 au fost aplicate 202 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 73.350 de lei, din care majoritatea, respectiv 152 de sancțiuni, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, iar 43 pentru alte abateri săvârșite în trafic.

De asemenea, în cadrul acțiunii în oglindă, polițiștii bihoreni au reţinut 16 permise de conducere.

Astfel, joi, 23 iunie a.c., la ora 19.48, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Uileacu de Criș, a fost depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din localitatea Șimleul Silvaniei, județul Sălaj, care, în timp ce conducea un autoturismcu viteza de 107 km/h, înregistrată radar, a efectuat o manevră neregulamentară de depășire.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 150 de zile.

*

Batăr / Bărbat depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive.

Vineri, 24 iunie a.c., la ora 05.25, pe drumul județean 709, în localitatea bihoreană Batăr, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din localitatea Borănești, județul Ialomița, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, după rezultatul pozitiv obținut la testarea rapidă de drog.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier continuă cercetările sub aspetul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

*

Oradea / Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Joi, 23 mai a.c., la ora 15.15, pe strada Calea Clujului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri