„Sentimente în culori”, expoziție de pictură la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural organizează, sâmbătă, 15 iunie 2019, vernisajul expoziției de pictură a Lilianei Tocuțiu, „Sentimente în culori”. Evenimentul va avea loc de la ora 16.00, în Corp A, etajul II, sala 14. Invitatul special este expertul în arte vizuale lector. univ. dr. Anca Popescu, consultant de specialitate la CJPCT Bihor. Expoziția va rămâne deschisă până în 25 iulie 2019.

Liliana Tocuțiu este inginer de profesie și a mai avut o expoziție personală, în Cetatea Oradea în februarie 2018, intitulată „Poveștile copilăriei”.

„Eu pictez din pasiune, o pasiune imensă pentru culori și pentu frumos. Pentru mine pictura este o terapie. Satisfacția pe care o am, când jocul de culori începe să prindă contur și imaginea din fața mea spune o poveste de viață sau redă sentimentele întipărite pe fața personajelor mele, este covârșitoare.
Deși aveam pasiunea pentru pictură de copil, în timp m-am îndreptat spre lucrurile practice și pe care le consideram, atunci, de viitor, astfel, azi sunt inginer și administratorul unei firme de construcții edilitare (fără vreo treabă cu arta). În urmă cu patru ani am revenit la pasiunea mea pentru pictură și am început să lucrez în acrilice, studiind tehnici și alegându-mi un stil caracteristic, ulterior am urmat un curs de pictură în ulei de patru luni, trecând astfel la pictura în ulei. Prin lucrările mele doresc să transmit privitorului povești de viață, sentimente, trăiri și obiceiuri, încercând in același timp să-mi imaginez cât de bine ar putea arată pe orice perete un tablou pictat de mine”. (Liliana Tocuțiu)

Distribuie informația
Alte știri