La placinte, inainte!!! Slovacii din Bihor petrec sambata in Cetate cu muzica populara, placinte si galuste

Evenimentul „Zilele Culturii Slovace” incepe la 15.30. Slovacii din Bihor se vor întrece în gătitul tradiționalelor găluște cu brânză și a plăcintelor din cartofi.

Seara va continua cu un spectacol artistic de dansuri și muzică tradițională a slovacilor prezentate de: ansamblul folcloric ”Cerovina” din Valea Cerului, ansamblul folcloric ”Datelinka” din Vărzari, ansamblul folcloric ”Lipka” din Budoi, grupul vocal ”Srdiecko” din Borumlaca, grupul vocal ”Varadan” din Oradea și grupul vocal ”Fialka” din Mădăras.

După programul cultural, partea finală a evenimentelor se va încheia cu o școală de dans susținută de un coregraf din Slovacia pentru cei care doresc să învețe primii pași cei mai de bază a dansurilor slovăcești din Bihor.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri