Bolojan: Toate cladirile din centrul orasului vor fi reabilitate in urmatorii 5 ani

În următorii doi ani Oradea va fi supusă unor ample proiecte de modernizare. Edilul orasului, Ilie Bolojan sustine ca toate clădirile din centru vor fi reabilitate, cablurile vor fi date jos de pe fațade, iar trotuarele vor fi lărgite.

Cei care nu au bani să își renoveze imobilele vor beneficia de împrumuturi pe 5 ani din partea municipalității.

Lucrările se vor desfăşura în două zone prioritare. Prima dintre ele cuprinde 70 de clădiri aflate în perimetrul delimitat de Piața Unirii, Piața Ferdinand, zona pietonală de pe Strada Republicii și strada Vasile Alecsandri. O treime din aceste imobile sunt reabilitate, în timp ce restul va fi modernizat până în 2018. A două zonă cuprinde străzile adiacente zonei centrale a orașului. Printre ele se număra străzile Roman Ciorogariu, Mihai Eminescu, Primăriei, Traian Moșoiu sau Aurel Lazăr.

Autorităţile locale intenţionează ca până în 2021 să reabiliteze complet centrul municipiului Oradea.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri