20,28 km de rețele de pe 10 șantiere din Oradea ar trebui să fie reabilitate până în 15 octombrie. Aceasta este anunțul făcut marți, 13 septembrie, de viceprimarul Mircea Mălan în cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc în teren pentru a prezenta stadiul lucrărilor de reabilitare a reţelelor de termoficare.
Prima oprire pe traseul ales de viceprimarul Mălan a fost pe str. Tudor Vladimirescu. Domnia sa se declară mulțumit de situația lucrărilor, declarând că acestea se află în graficul convenit cu constructorii, adică S.C Energomontaj S.A – sucursala Timişoara, S.C Elsaco Electronic SRL, S.C Isoplus România SRL – SC ISPE S.A.. „În Oradea există 10 şantiere deschise pentru reabilitarea reţelelor de termoficare. Credem că cel mai important proiect al oraşului este reabilitarea sistemului centralizat de termoficare, motiv pentru care am decis că investiţiile trebuie continuate. Dacă în etapa I s-au reabilitat 17,5 km de reţele magistrale, în etapa a II-a sunt vizaţi alţi 20,28 km. Valoarea totală a proiectului este de 33, 5 milioane euro, din care 98% reprezintă fonduri nerambursabile, iar 2% contribuţia oraşului. E important că am învăţat din experienţa lucrărilor anterioare şi am decis ca lucrările să se desfăşoare doar pe perioada verii. Astfel, urmează ca, până la 15 octombrie, toate lucrările să fie finalizate, după care în primăvara anului viitor, după oprirea agentului termic, lucrările să continue”, a spus viceprimarul Mircea Mălan, mândru că din cele şapte municipii în care se derulează astfel de investiţii, Oradea este singurul oraş în care lucrările au început deja.
Investiţiile în reţelele de termoficare se fac pe toată raza oraşului Oradea, începând din incinta CET, până pe străzile Buzăului, W. Shakespeare, Piaţa Creangă, Mihai Eminescu, Gen. Magheru, Tudor Vladimirescu, Mihai Viteazul, Sucevei, Constantin Noica, Eforiei, Alexandru Andriţoiu etc.
În încheierea conferinţei, viceprimarul Mircea Mălan a precizat: „Sunt lucrări complexe, care se desfăşoară sub trafic. Am încercat să lucrăm pe câte o singură bandă, pentru a nu bloca total circulaţia. Ne cerem scuze orădenilor pentru disconfortul pe care aceste lucrări le generează. Aceste investiţii ne vor ajuta să reducem pierderile din sistem şi să avem în final un sistem de termoficare eficient, să reducem costurile pentru mentenanţă şi intervenţiile la avarii. Totodată, aceste investiţii ne vor ajuta să asigurăm o calitate mai bună a agentului termic şi a apei furnizate şi totodată vor avea un impact important în ceea ce priveşte reducerea poluării, reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă prin reducerea consumului de combustibil”.
<iframe width=”720″ height=”415″ src=”https://www.youtube.com/embed/HRqtrgfHSYc” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>