Salata tradiţională cu icre de crap, un nou produs românesc recunoscut şi protejat în Uniunea Europeană

Foto: Comisia Europeana

Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare în Registrul specialităților tradiționale garantate a denumirii „Salată tradițională cu icre de crap” (STG) din România.

„Salata tradițională cu icre de crap” este un produs obținut din: icre de crap sărate, icre sărate de pește de apă dulce, ulei de floarea soarelui, apă carbogazificată și zeamă de lămâie. Există în două variante, cu sau fără ceapă fiartă. Este produsă din materii prime sau ingrediente care sunt cele utilizate în mod tradițional.

Această denumire nouă se va alătura celor 65 de specialități tradiționale garantate deja protejate, conform unui comunicat al Comisiei Europene. Lista este disponibilă în baza de date eAmbrosia

Specialitatea tradițională garantată (STG) evidențiază aspectele tradiționale, cum ar fi modul în care produsul este fabricat sau compoziția sa, fără a-l lega de o anumită zonă geografică. Denumirea unui produs înregistrat ca STG îl protejează împotriva falsificării și utilizării abuzive.

Alte știri