Un oradean care construieste sateliti in Germania ar putea ajunge al doilea cosmonaut roman, dupa D. Prunariu

Dumitru Prunariu, primul român care a ajuns în spațiul cosmic, s-a aflat sâmbătă la Oradea, cu ocazia împlinirii a zece ani de existență a Clubului de astronomie ”Meridian Zero”. Cu aceasta ocazie, Prunariu a declarat ca unul dintre organizatori, Cristian Lazăr, are tot sprijinul sau pentru a ajunge in spatiu

”Încă de la începutul liceului m-a contactat pe email și a zis: ‘Eu trebuie să devin al doilea cosmonaut român. Ce trebuie să fac?’. Uitați-l aici: a absolvit Aviația, a urmat cursurile Universității Cosmice Internaționale de la Strasbourg și acum este angajat în Germania de Airbus care construiește sateliți. Este un pas foarte apropiat spre a zbura în Cosmos. Cu tot sufletul voi fi alături de el și îl voi susține. Aștept de mulți ani să avem al doilea cosmonaut român”, a declarat Prunariu.

El și-a manifestat speranța că viitoarele selecții organizate de Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru candidați cosmonauți vor viza și România, care a devenit, din 2011, stat membru al ESA. Ultima selecție s-a terminat în 2009, iar din șase astronauți selecționați un francez urmează în toamnă să plece în spațiul cosmic.

costum-spatial-rusesc-original-zburat-in-spatiu

foto : zidezi.ro

Distribuie informația
Alte știri