Dupa ploaie, chepeneag. Consiliul Judetean va curata de ambrozie terenurile care-i apartin. Mult prea tarziu, spun cei afectati

Consiliul Județean Bihor a inventariat suprafețele aflate în administrare în municipiul Oradea, pe care a fost identificată prezența ambroziei.

„Considerând importantă eradicarea celei mai alergene plante perene, s-a luat măsura curățirii terenurilor respective. În acest sens, pe baza comenzii ferme adresate către RER Ecologic Service, în cel mai scurt timp vor fi curățate aproape 12 ha din intravilanul municipiului”, se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de Presa al CJ. Curatarea terenurilor trebuia facuta de cel putin o luna, conidera oradenii alergici la aceasta planta. Acum e prea tarziu, in conditiile in care polenul a cazut iar efectele alergene sunt mult diminuate.

Sperăm că inițiativa Consiliului Județean va fi preluată și de alți proprietari de terenuri din Oradea și din județ, contribuind împreună la îmbunătățirea confortului și sănătății orădenilor.

ambrozie

Distribuie informația
Alte știri