Pentru tomatele cultivate în ciclul I și în ciclul II de producție, pentru a încasa valoarea sprijinului maxim de 4.000 euro/ beneficiar (3000 euro/beneficiar pentru ciclul I și 1.000 euro/beneficiar pentru ciclul II), producțiile vor trebui să fie valorificate după cum urmează:Pentru ciclul I – între 1 martie și 10 iunie. Pentru ciclul II – între 15 octombrie – 9 decembrie
În privința producțiilor minime necesare, trebuie realizate 3.000 kg/1.000 mp, față de forma inițială a actului normativ care prevedea realizarea unei cantități de 5.600 kg/1.000 mp.
Referitor la susținerea legumelor deficitare, agricultorii pot primi 1.000 euro pentru producțiile valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie, iar producțiile minime necesare pentru 1.000 mp trebuie să fie pentru:
- Castraveți 4.000 kg, față de 5.600 kg
- Ardei gras/ lung 2.000 kg
- Fasole păstăi 1.500 kg
- Spanac 1.000 kg
- Salată 15.000 plante, față de 1.440 kg
- Ceapă verde 100.000 bulbi, față de 1.000 kg
Bugetul total al programului producției de legume în spații protejate este de 225 milioane lei.
