Un episcop cu radacini in Bihor, propus PRESEDINTE al Romaniei

Copresedintele ALDE Covasna, Dan Suciu, care candideaza pe pozitia a treia pe lista pentru Senat, sustine ca presedintele Klaus Iohannis nu reprezinta interesele tarii si ale poporului roman, iar locul lui ar trebui luat de o personalitate cu o „autentica valoare morala si intelectuala”, dandu-l drept exemplu de persoana potrivita pentru aceasta pozitie pe mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, scrie hotnews

El a adaugat ca „in vremuri corupte, de neincredere, haos si degradare”, popoarele isi aleg „in mod natural”, drept conducatori politici, lideri „religiosi, morali, capabili de intarirea statului” si a exemplificat cu situatia din Cipru, care l-a avut ca prim presedinte al republicii, intre 1960 – 1977, pe patriarhul Macarie al III-lea, cu Germania care il are din 2012 ca presedinte pe preotul luteran Joachim Gauck si Romania, care l-a avut prim-ministru in perioada interbelica pe primul patriarh al Romaniei, Miron Cristea.

Înaltpreasfinţia Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, s-a născut la data de 14 noiembrie 1951, în localitatea Pietrani, judeţul Bihor, fiind al patrulea copil al părinţilor săi, Ioan şi Ilca. Şcoala primară a urmat-o în satul natal Pietrani, iar gimnaziul l-a urmat în localitatea Pocola. A absolvit liceul „Constantin Brâncuşi” din Oradea, promoţia 1971 şi Facultatea de Instalaţii şi Automatizări din Bucureşti, promoţia 1976. În anul 1980 a intrat ca vieţuitor la Mănăstirea Lainici, judeţul Gorj.

Distribuie informația
Alte știri