Inelul metropolitan, noua șosea care va ocoli Oradea, la faza de licitație/ Ilie Bolojan:”La finalul anului 2024 se va putea circula pe acest drum nou”

Joi, 15 septembrie, s-a publicat în sistemul de achiziții publice anunțul de licitație pentru inelul metropolitan al municipiului Oradea a transmis Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. Ofertele se vor putea depune până în 25 octombrie.

Inelul va avea o lungime de 17 km și câte o bandă pe sens. Valoarea estimată este de 53 de milioane de euro. Lucrarea este împărțită în 2 loturi, de 9 și de 8 km lungime.

Estimăm că în 3-4 luni vom evalua ofertele și va fi desemnat câștigătorul. Dacă nu vor fi contestații, până în toamna anului viitor se vor finaliza proiectele tehnice și vor putea începe efectiv lucrările. Durata de execuție este de 18 luni. La finalul anului 2024 se va putea circula pe acest drum nou, transmite Ilie Bolojan.

Inelul va conecta drumurile naționale ce leagă Oradea de Cluj, de Deva și de Arad. Pleacă de la intrarea în Nojorid dinspre Arad, ajunge la intrarea în Băile Felix dinspre Deva și se termină în centura Oșorhei, la intrarea în această localitate dinspre Cluj.

Finanțarea este asigurată în proporție de 80% din fonduri guvernamentale și 20% reprezintă partea Consiliul Județean Bihor și a Primăriei Oradea.

Alături de rețeaua de centuri metropolitane, la care lucrările vor începe la sfârșitul acestui an, inelul va asigura o circulație mult mai bună în zonă și noi culoare de dezvoltare. Respect pentru bihoreni!

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri