Personalitati bihorene evidentiate de Ziua Nationala. COMUNICAT

1 Decembrie fiind un moment de aniversare naţională este un bun prilej pentru a evidenţia meritele deosebite ale unor personalităţi din diferite domenii. Pe acest considerent, Prefectul judeţului Bihor, domnul Claudiu Adrian Pop a solicitat instituţiilor precum Teatrul Regina Maria, Serviciului de Ambulanţă Bihor, Colegiului Medicilor Bihor, Şcolii de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, Inspectoratului Şcolar Judeţean, şi Salvamont Bihor să nominalizeze o persoană care s-a remarcat în anul 2016 prin activitatea sa, făcând cinste profesiei şi judeţului Bihor.

1. Nominalizarea Serviciului de Ambulanţă Bihor este:
Doamna dr. Bocșe Dorina Lucia – medic primar medicină de familie, specialist medicină de urgentă are o activitate în sistemul sanitar de 35 de ani, din care 31 ani activitate neintreruptă pe echipaj medical de urgentă în cadrul stației de ambulantă Alesd.
Absolventă a Institutului de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca – Facultatea de Medicină Generală, specializarea Medicină generală sesiunea septembrie 1981 cu media 10 la examenul de diplomă.
2. Nominalizarea Inspectoratul Școlar Județean este:
Doamna Elvira Groza este doctor în filosofie la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj, profesor de filosofie la Liceul Teoretic “Aurel Lazar”, Oradea
Rezultate obținute de elevii îndrumaţi ca professor sunt:
1. Medalie de argint la Olimpiadă Internațională de Filosofie, ediția XXIV din 2016 desfășurată la Gent, Belgia, elevă Groza Teodora.
2. Medalie de bronz la Olimpiadă Internațională de Filosofie, ediția XXIII din 2015, desfășurată la Tartu, Estonia, elevă Groza Teodora.
3. Medalie de bronz la Olimpiadă Internațională de Filosofie, ediția XVIII din 2010, desfășurată la Atena, Grecia, elevul Cuc Valeriu, precum şi altele.
3. Nominalizarea Teatrului Regina Maria din Oradea este:
Domnul Richard Balint este unul dintre cei mai reprezentativi actori din România, lucru atestat atât de publicul din Oradea, cât și de critica de specialitate din domeniul teatral. În anul 2016 domnul Richard Balint a fost nominalizat la Gala premiilor UNITER. Este singurul actor orădean care a obținut două nominalizări UNITER.
– a fost selectat la Festivalul de Film Tiff Transilvania, în cadrul secțiunii 10 pentru film. De-a lungul carierei sale artistice actorul Richard Balint a jucat numeroase roluri pricipale, fiind invitat să joace și pe alte scene din țară și străinătate.
4. Nominalizarea Colegiului Medicilor Bihor este:
Domnul Prof.Univ.Dr. Gheorghe BUMBU – este absolvent al Universitătii de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca promoția 1977; este medic primar urologie, medic șef secție, DOCTOR ÎN MEDICINĂ.
A militat pentru recunoașterea unei noi specialităti în România obținând cu suportul Ministerului Sănătătii atestat de studii complementare în uroginecologie.
Este președintele Societătii Naționale de Uroginecologie și vicepreședinte al Societătii Naționale de Urologie, membru a numeroase organizații profesionale naționale și internaționale.
5. Nominalizarea Școlii de Pregătire a Agenților de Poliție de Frontieră “Avram Iancu” Oradea este:
Dl. Comisar șef de poliție Marius Cura – este șeful compartimentului Relații Internaționale din cadrul Școlii de Pregătire a Agenților de Poliție de Frontieră “Avram Iancu” Oradea.
Este un profesionit desăvârșit, își tratează cu multă pasiune și seriozitate muncă. Datorită rezultatelor obținute în plan internațional, în special în dezvoltarea realtiilor bilateral dintre Colegiul Național al Poliției de Frontieră din Ungheni-R. Moldova și Școală de Pregătire de Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu” Oradea, în luna august a fost decorat, de către Departamentul Poliției de Frontieră al R. Moldova, cu medalia “Pentru cooperare internațională”.
6. Nominalizarea Serviciului Județean SALVAMONT – SALVASPEO Bihor este:
Domnul Teușdea Cosmin.
Abilitătile, unicitatea și know-how-ul fiecărui membru determină profesionalismul per ansamblu ca echipă, capacitatea de adaptare la o gamă variată de acțiuni, atât de patrulare-prevenire cât și de salvare.
Dacă îi întrebi pe oricare dintre ei cine este cel mai bun salvator, răspunsul unanim este că nici unul dintre ei nu poate face dovadă profesionalismului propriu fără suportul echipei.
Orice succes este un succes al echipei.

Distribuie informația
Alte știri
post-image
Stiri

𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚 𝐉𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐁𝐢𝐡𝐨𝐫 𝐩𝐞 𝐩𝐨𝐝𝐢𝐮𝐦 𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐜𝐞𝐥𝐞𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢ți𝐢 𝐭𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞 “𝑩𝒍𝒖𝒆 𝑾𝒂𝒓𝒓𝒊𝒐𝒓𝒔”

Competiția 𝐁𝐥𝐮𝐞 𝐖𝐚𝐫𝐫𝐢𝐨𝐫𝐬 – 𝐀𝐬𝐚𝐥𝐭𝐮𝐥, ediția a VI-a, s-a desfășurat în perioada 15-18 octombrie 2024, la 𝐂𝐏𝐏𝐂𝐉 𝐎𝐜𝐡𝐢𝐮𝐫𝐢, reunind un număr de 𝟐𝟑 de echipe din cadrul structurilor de...