Oradenii au asistat la un adevarat regal, intitulat generic ”Romania in sarbatoare”

Spectacolul a fost deschis de orchestra profesionistă a Ansamblului Crişana, dirijor Adrian Miescu, de instrumentistii Petrică Popa si Stângaciu, precum si de soliştii Simona Costin, Otilia Haragoş Seghedi, Luminiţa Tomuța, Leontin Ciucur şi Cornel Borza. Nu au lipsit suitele de dansuri din Bihor, Ardeal, Muntenia si Bucovina, prezentate de ansamblurile Nuntaşii Bihorului şi Crişana.

Scena a apartinut apoi unui singur artist care insa a captivat sala doar cu instrumente de suflat si melodii vechi din Tara Lapusului ce marcheaza evenimente importante din viața omului.
Grigore Lese le-a vorbit oradenilor despre patriotism si i-a indemnat sa-si primeneasca sufletele si sa fie mai iertatori in prag de mare sarbatoare.

Finalul spectacolului a apartinut indragitului interpretet din Tara Motilor, Nicolae Furdui Iancu ,acompaniat de grupul Crai Nou. Melodiile patriotice „Sus, române, sus”, „Treceţi batalioane române Carpaţii” ori „Noi suntem români” au incantat auditoriul , iar colindul “O , ce veste minunata! ” de final a fost interpretat impreuna cu soliştii bihoreni.

Distribuie informația
Alte știri