Utilajele RER acţionează pentru deszăpezire. Comunicatul Primariei

Având în vedere căderile de zăpadă din după-amiaza zilei de 14 decembrie, utilajele RER au ieşit la împrăştiat material aniderapant încă de ieri, de la ora 18:00. În total, au acţionat 12 utilaje de împrăştiat material antiderapant, iniţial pe urgenţa I (arterele principale, pe căile mijloacelor de transport în comun, la intrările şi ieşirile din oraş), după care s-a acţionat pe urgenţa a II-a ( căile de legătură dintre cartiere), pe urgenţa a III-a ( toate străzile asfaltate din oraş), iar apoi pe urgenţa a IV-a (toate străzile neasfaltate din municipiu). În prezent se acţionează pe urgenţa IV.

Potrivit informaţiilor primite de la directorul de producţie al RER, dl. Ban Ionel, până în acest moment s-au folosit 10 tone de clorură de calciu şi peste 220 tone de sare. În ceea ce priveşte deszăpezirea în Piaţa Unirii, aici s-a acţionat cu cca 2 tone de fulgi de clorură de magneziu, substanţă care protejează piatra folosită la pavarea pieţei. După împrăştierea de clorură de magneziu, s-a trecut la îndepărtarea manuală, cu lopeţi, a zăpezii desprinse.

Primăria Oradea roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.

Reamintim că, Poliția Locală poate aplica, pentru nerespectarea acestor obligaţii, sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2000 lei pentru persoane fizice şi 1500-2500 lei pentru persoane juridice.

Distribuie informația
Alte știri