România participă cu 42 de sportivi la Europenele de cadeţi şi juniori de la Tallinn. Oradea are reprezentanţi

România participă cu o delegaţie de 42 sportivi, înscrişi la toate armele, la ediţia 2023 a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), prevăzute între 21 şi 28 februarie. Ei s-au pregătit în complexul de la Izvorani.

Din lot fac parte și sportivi oradeni. Este vorba de cadetele de la spadă Andreea Muntean(Crișul Oradea) si Alexandra Drăgan(LPS Bihorul Oradea), precum și juniorul Claus Sebeșan(LPS Bihorul Oradea). Alaturi de ei este si antrenorul Nicolae Ille.

În prima zi a competiţiei continentale, marţi 21 februarie, se vor decerna medalii în probele individuale la spadă băieţi, floretă fete şi sabie fete, la concursul cadeţilor.

La Europenele de cadeţi din 2022, de la Novi Sad, România a cucerit o medalie de argint pe echipe la sabie fete şi două medalii de bronz prin Maria Alexe la sabie individual şi echipa de sabie la băieţi. La juniori, echipa feminină de floretă a cucerit aurul, Radu Niţu, medaliat cu argint la sabie individual şi Karina Vasile, bronz la floretă individual.

Distribuie informația
Alte știri