Un atlas geografic despre Crisana si Maramures, conceput la Universitatea Oradea, a fost premiat de Academia Romana

Prin decizia Prezidiului Academiei Române din 3 noiembrie 2016 lucrarea „Crișana-Maramureș. Atlas geografic al patrimoniului turistic, apărută sub egida Editurii Universității din Oradea, în anul 2014″a primit Premiul Simion Mehedinți al Academiei Române pentru anul 2014. Ceremonia de decernare a premiului a avut loc în cadrul Adunării Generale a Academiei Române din 16 decembrie 2016, în Aula instituției.

Lucrarea coordonată de prof univ dr Alexandru Ilieș, apărută în limbile română și engleză, este rezultatul activității unui colectiv format din 35 de autori, specialiști geografi și din alte domenii, dintre care 27 sunt cadre didactice, cercetători și doctoranzi ai Universității din Oradea.

Facultatea de Geografie, Turism și Sport prin cei 24 de autori aduce o contribuție importantă la cunoașterea zestrei patrimoniale a celor două provincii istorice. Alături de geografi, amintim nume consacrate în etnografia românească ca Mihai Dăncuș (Sighetu Marmației), Janeta Ciocan (Baia Mare), Remus Vârnav (Negrești Oaș), Aurel Chiriac (Oradea) și renumitul interpret de muzică tradițională românească Grigore Leșe.

autori-atlas-page-001

Distribuie informația
Alte știri