CosmoParc, locul unde copiii pot visa la stele și pot vedea cu ochii lor ce înseamnă știința aplicată

USR Oradea și Asociatia Anima Urbi au organizat la sfârșitul săptămânii trecute evenimentul CosmoParc 1.0. Am arătat, în Cetate Oradea la scară mică, ce ar însemna să avem un parc științific și astronomic în Oradea. În propunerea și în amendamentul depus la bugetul Oradiei înaintate Primăriei l-am numit CosmoParc.

Evenimentul nostru a fost o previzionare a ceea ce ar putea fi CosmoParc pentru Oradea: cu telescoape, experimente științifice, ateliere de matematică și literatură, Smart Lab cu imprimante 3D și roboti educaționali, o piesă de teatru, jocuri și un planetariu mobil.

Un mare mulțumesc se cuvine sutelor de orădeni care au fost alături de noi, voluntarilor, profesorilor, CG&GC High Tech Solutions și Teatrului de copii.

„O altă bucată din istoria fabuloasă a Oradiei și un alt rege vizionar ne-au unit în acest weekend în Cetate. În timpul domniei lui Matei Corvin, un episcop luminat a transformat Oradea într-un centru al științei. Pe vremea aceea religia și astronomia mergeau mână în mână. Pentru a continua acest trecut al orașului nostru, am propus Primăriei Oradea construirea unui parc științific și astronomic CosmoParc și am chemat în acest weekend în Cetate, părinți și copii pentru a le arăta ce ar însemna să avem un asemenea parc”, a declarant Silviu Dehelean, președinte USR Bihor și deputat.

„Imaginați-vă un parc unde copiii pot visa la stele și pot vedea cu ochii lor ce înseamnă știința aplicată, într-un oraș deschis către viitor, care-și respectă istoria: Oradea noastră. Trebuie să construim pentru generațiile viitoare, la fel cum au făcut înaintașii noștri!” a declarant Daniel Palaghianu, președinte USR Oradea.

Distribuie informația
Alte știri