Lansare de carte și spectacol sonor: Dezleganie ’23. Jurnal de călătorie în sunete și imagini

Marți, 19 septembrie, ora 19.00, în Amfiteatrul Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex (str. Armatei Române, nr. 1/A), va avea loc lansarea volumului: „Dezleganie ’23. Jurnal de călătorie în sunete și imagini” , vol. II, de Sergiu CORBU Boldor, apărut la Editura Ordo Ab Chaos din Zalău. Evenimentul va fi însoțit sonor de fragmente din spectacolul „Dezleganie (Ritualul)”, susținut de artistul sălăjean Sergiu Corbu Boldor.

Vor vorbi despre volum: Loredana Muntean, lector univ. dr. la Universitatea din Oradea; Flavius Bunoiu, președinte Cultura în Mișcare; Camelia Bușu, jurnalist la Jurnalul Bihorean. Evenimentul este moderat de Luiza Mitu, managerul Proiectului CORBU. 


Sergiu CORBU Boldor: „Când scriam la teza mea de doctorat dedicată jurnalului de călătorie ca mijloc de reflecție antropologică, m-am străduit să dovedesc cât de pertinent este acest gen de literatură pentru a fi asumat de știință ca o cale spre înțelegerea diferitelor culturi, fie altele, fie propria cultură. Am încercat să interpretez numeroasele perspective, să mă agăț de toate instrumentele specifice unei cercetări științifice. Și te trezești cu un jurnal ca Dezleganie, despre care știi că este un jurnal de călătorie, dar o călătorie altfel, spre tainele unui act artistic, iar partea asta de spirit este atât de evidentă, încât nu poți să urmărești strict traseul mundan al turneului.

Daniela Micu, fragmente din postfață la „Dezleganie ’23. Jurnal de călătorie în sunete și imagini”, vol. II, de Sergiu Corbu Boldor: “Nu m-am referit deloc la fotografiile care se împletesc cu textul. Ele sunt creatoare de stare și completează perfect jurnalul, dar ar putea oricând să stea pe simeze. Recunosc că mi-ar fi greu să-mi mai închipui un jurnal al lui Sergiu fără aceste mici recompense vizuale, deși el este un „sculptor al sunetului”. Chiar dacă scurt ca întindere, jurnalul permite căi complexe de abordare, pe mai multe niveluri, ale textului dispus în straturi fine, care se pot întrerupe la orice treaptă de dezvoltare spirituală de care dispune cititorul.”

Sergiu CORBU Boldor a absolvit Universitatea de Muzică din Oradea cu specializările Pedagogie muzicală și Interpretare vioară. Pe lângă vioară, Sergiu CORBU Boldor a studiat ca instrumente secundare: chitara, chitara electrică, chitara bass, percuții, mandolină, fluier, caval, drâmbă. 

Are o experiență de peste 15 ani pe scenele mari ale industriei muzicale. A urcat pe scenele naționale și internaționale, performând la vioară, împreună și alături de nume ca: Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Semnal M, Taxi, Hara, farfarello, Haggard, Guano Apes. A fost membru fondator la trupa Azepam din Oradea și violonist la trupa Popa Șapcă din Timișoara. A inițiat și coordonat propriile proiecte muzicale ca: AD HOC, 2 fire 2 paie, Intensitate Epic Sonoră. În prezent colaborează ca violonist cu trupa Hara și corul All’s Choir, muzicieni din Opera Națională Română și Filarmonica George Enescu București.

Din 2017 este inițiatorul și coordonatorul Proiectului Muzical CORBU.

În 2021 Sergiu Corbu Boldor, alături de Liviu Farcaș și Victor Mihai, a realizat live coloana sonoră a celor 25 de ore și 30 de minute de spectacol din cadrul proiectului manifest „Hektomeron” al Teatrului Național „Marin Sorescu”.

În 2022 a realizat concertul-spectacol „Din Furtună”, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare, organizat de Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova.

Mai multe detalii despre activitatea artistului aici: 

Eveniment Facebook aici:

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri