În lunile octombrie și noiembrie, începe la Universitatea din Oradea un nou val de selecție pentru participanții care doresc să se înscrie în proiectul Trac. Persoanele care se înscriu pot accesa gratuit un program psihologic de activare comportamentală de opt ședințe pentru reducerea depresiei din cadrul studiului TRAC. Fiind un program desfășurat în cadrul Departamentului de Psihologie, Universitatea din Oradea, studenții înscriși la Universitatea din Oradea au prioritate. Pentru înscrierea în acest program, persoanele doritoare pot accesa în orice moment un link de înscriere (https://forms.gle/HieoY7J9gxiWyzDn7) unde răspund la întrebările de screening.
După această fază, persoanele care corespund criteriilor de includere/excludere se vor programa pentru un interviu clinic online. După admiterea în studiu și prima evaluare clinică, persoanele doritoare vor începe ședințele cu unul dintre psihologii din studiu. Sunt parcurse patru evaluări, una la începutul programului, una după ședința a șasea, după două săptămâni după terminarea programului și la trei luni.
Fiecare participant va fi inclus într-una dintre cele două variante ale programului. Dezvoltarea programului a fost făcută de către lector univ. dr. Alexandru Tiba (director de proiect), Universitatea din Oradea și Laura Voss din cadrul Universității din York care este consultant extern al programului. Studiul este finanțat de către Ministerul Cercetării din România, UEFISCDI, pe linia de finanțare PN-III Tinere Echipe (PN-III-P1-1.1-TE-2021-1090), și este desfășurat în cadrul Universității din Oradea (https://sites.google.com/view/trac-depression/trac-for-depression).
Echipa proiectului este alcătuită din conf. univ. dr. Marius Drugaș și conf.univ dr. Carmen Bora (cercetători postdoctorali) și asistent de cercetare lector univ dr. Ioana Sîrbu. Înscrierea se poate face oricând prin accesarea linkului de înscriere https://forms.gle/HieoY7J9gxiWyzDn7