HELLA România extinde programul de responsabilitate socială în domeniul educației și în Universitatea din Oradea

Compania HELLA, parte din grupul global FORVIA, a deschis la finalul anului trecut un centru în Oradea. Este unul de design și dezvoltare pentru proiecte din sfera mașinii electrice și de electro-mobilitate.

„Produsele dezvoltate aici, care vor fi realizate în fabrici HELLA din România și din lume, vor echipa cele mai noi modele de automobile, iar colegii orădeni vor fi mândri că rezultatul muncii lor se va regăsi în mașinile viitorului”, spunea atunci directorul HELLA Technical Center Oradea, Sebastian Nicoară.

Unul dintre motivele pentru care a fost aleasă Oradea este și Universitatea din oraș cu care s-au pus bazele unui parteneriat, similar celor din Timișoara și Craiova, unde HELLA a investit în laboratoarele universităților și s-a implicat în pregătirea studenților. Același lucru a fost gândit și pentru urbea, reședință de județ a Bihorului.

„Dacă cea mai importantă resursă pe care o folosim este inteligența locală, este firesc să mergem către educație și să recompensăm ceea ce comunitatea oferă și să o facem cu proiecte care au semnificație și sunt de durată”, a precizat și Nicoleta Tudor manager Branding și Comunicare în cadrul HELLA Romania.

La mai puțin de un an de când activează in urbea de pe malurile Crișului Repede studenții Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologie a Informației din Universitatea Oradea beneficiază de un laborator de studii renovat de HELLA Romania, situat la etajul II al pavilionului B din campus.

Spațiul este dotat cu echipamente de comunicare pentru a facilita procesul de învățare, inclusiv la distanță și în regim hibrid, dar și echipamente tehnice pentru studiu. Interiorul a fost renovat complet și amenajat cu mobilier modern.

În laboratorul nou amenajat, studenții vor învăța meseriile viitorului.

În viitor, se vor desfășura ore și pentru o nouă disciplină, „Electronică și informatică auto”.

„Deja discutăm pe marginea curriculumului, pentru că vehiculul electric este din ce în ce mai prezent pe stradă, trebuie alimentat, iar fără partea de electronică ar fi un obiect mecanic”, a spus prof. univ. dr. ing. Daniel Trip, directorul Departamentului de Electronică și Telecomunicații.

HELLA Romania a alocat peste 350.000 de euro pentru laboratoare finalizate sau în curs de refacere, în universități din Timișoara, Craiova, Oradea și Iași. În total, 12 spații de studii au fost renovate și dotate cu echipamente în cadrul acestui program. 

Peste 2500 de studenți beneficiază, la ora actuală, de săli de studii reabilitate de HELLA România.

HELLA este prezentă în România din 2005. Are cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași. Peste 5000 de angajați lucrează azi în HELLA România. În calitate de furnizor de top la nivel mondial, operațional sub brand-ul umbrelă FORVIA, HELLA dezvoltă tehnologii inovatoare, contribuind la creșterea a trei tendințe majore din industrie: electrificarea și managementul energiei, conducerea autonomă în siguranță, precum și experiența unui habitaclu digitalizat și sustenabil.

Multe din produsele dezvoltate în centrele de proiectare românești sunt apoi fabricate în unitățile proprii din țară și din rețeaua globală: componente și sisteme electronice, produse superioare de iluminat.  

HELLA este o companie listată la bursă, operațională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanță în tehnologia de iluminat și electronică în industria auto. În același timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii și produse pentru ateliere și magazine de piese auto, precum și pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de 4,4 miliarde de euro, în anul fiscal scurt 2022 (iunie – decembrie). 

FORVIA îmbină tehnologia complementară și avantajele industriale ale Faurecia și HELLA. Cu peste 300 de zone industriale și 77 de centre de proiectare și dezvoltare, 150.000 de angajați, printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de țări, FORVIA oferă o abordare unică și cuprinzătoare a provocărilor prezentului și viitorului din domeniu. Compusă din șase grupuri de business cu 24 de linii de produse și cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, FORVIA se pregătește să devină un partener orientat în zona inovației și a integrării pentru constructorii de top de mașini din lume. FORVIA își propune să determine transformarea mobilității, prin proiecte vizionare.

Distribuie informația
Alte știri