Viorica Flintașu își va lansa la Oradea o nouă carte, , despre o viață dedicată cântecului popular bihorean. Evenimentul va avea loc marți, 12 decembrie, la ora 17, la Muzeul ării Crișurilor.
Doamna Viorica Flintașu, reprezentantă de seamă a muzicii populare românești, care de la frageda vârstă de 16 ani, atunci când își făcea debutul pe scena Casei de Cultură din Ștei (jud. Bihor), și-a dedicat întreaga ființă horelor și doinelor bihorene, revine în fața publicului, de data aceasta, cu o nouă apariție editorială.
Volumul este o autobiografie completă din toate punctele de vedere, 371 de pagini menite să ilustreze o viață de om, cu tristețile și bucuriile ei, dar mai ales să imortalizeze anii puși în slujba cântecului popular bihorean. În primele capitole, autoarea face o întoarcere în timp, la anii copilăriei și locurile dragi din Săliște de Beiuș, urmărind maturizarea tinerei de 22 ani, mutate în București și evocându-l pe cel care i-a fost frate, poetul Gheorghe Pituț, plecat la alte ,,stele fixe” mult prea devreme. Creația artistică și viața de artist are cea mai mare pondere în cadrul volumului: evoluția spre cele mai prestigioase scene din țară și din străinătate, răsplata cu cele mai înalte distincții și premii, mărturii ale iubirii, admirației și respectului din partea colegilor de breaslă și a prietenilor, iar la final, din a horelor cunună, câteva dintre cele mai frumoase cântece.
Evenimentul include și un recital de colinde susținut de Viorica Flintașu împreună cu Florica Bradu, Florica Zaha, Maria Sidea, Irina Mihoc, Antonela Ferche Buțiu, Dana Ionela Jurjuț, Radu Potoran, Ciprian Mocan, Andrei Corb.
Moderatorul evenimentului va fi dr. Vasile Todinca, cercetător I la Muzeul Țării Crișurilor, iar prezentarea cărții va fi făcută de istoricul prof. univ. dr. Blaga Mihoc, Liviu Florin Buțiu, managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor, și de lector univ. dr. Ioan Laza, Universitatea din Oradea, alături de autoare, Viorica Flintașu.
Intrarea este liberă în limita a 150 de locuri!