Informează-te înainte să pleci în Zanzibar, destinaţia exotică atât de lăudată!

Foto: Cristian Palcau

Patru cazuri de persoane infectate cu malarie au fost înregistrate în ultima lună la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, la cetăţeni români care au călătorit în Zanzibar. Una este la terapie intensivă, în stare gravă

Malaria este o boală transmisă prin înţepătura ţânţarului Anopheles în zonele endemice. Specialiştii avertizează că întârzierea în prezentarea la medic în cazurile de malarie poate fi extrem de periculoasă, putând duce chiar şi la deces.

„Pentru turiştii care călătoresc în destinaţii ce sunt considerate zone endemice de malarie, recomandăm în primul rând prezentarea la medicul specialist de boli infecţioase şi, dacă destinaţia o impune, administrarea unui tratament profilactic atât contra malariei, cât şi a altor afecţiuni specifice zonelor respective, care se pot preveni”, a declarat Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, potrivit comunicatului de presă.

Semnele şi simptomele malariei pot include: febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, diaree, precum şi alte manifestări. Specialiştii afirmă că diagnosticul malariei se realizează în urma unor analize specifice ale sângelui care se fac în unităţi medicale specializate.

O atenționare vine și din partea unui turist din Oradea, revenit recent din Zanzibar.

„Turiștii ar trebui să se informeze înainte de plecare în primul rând despre accesul la serviciile medicale din Zanzibar. Spitalul mare este pe continent în capitala Dar Es Salaam. Pe insulă există cabinete medicale „de urgență”, dar de cele mai multe ori aspectul lor este o combinație între un garaj auto și un hambar. Turiștii care aleg această destinație trebuie să înțeleagă faptul că acolo standardele și modul nostru de viață este ceva străin, fiind tocmai parte a experienței, spune Cristian Palcău, recent revenit din Zanzibar.

Distribuie informația
Alte știri