Interes major pentru „Zilele Carierei”, eveniment organizat de Universitatea din Oradea

Evoluția Universității din Oradea este măsurabilă și prin prisma studenților și absolvenților ei care se integrează pe piața muncii. Interesul firmelor locale pentru aceștia este, la rândul său, un indicator de performanță pentru cea mai importantă instituție de învățământ superior a județului Bihor.

Proba certă a afirmațiilor de mai sus este ediția 2024 a „Zilelor Carierei”. Doar joi – 30 mai 2024, până la prânz, peste 600 de studenți vizitaseră standurile instituțiilor, companiilor și asociațiilor prezente la eveniment. Târgul de joburi a avut anul acesta 16 expozanți, plus alte patru companii ai căror reprezentanți au susținut prelegeri și ateliere, în prima zi a evenimentului.

„Participarea la târgul de carieră oferă studenților posibilitatea de a investiga o gamă variată de opțiuni profesionale și de a-și extinde rețeaua de contacte profesionale, furnizând o perspectivă autentică și actualizată asupra dinamicilor pieței muncii și tendințelor predominante în diverse industrii. Prin organizarea acestor evenimente, universitatea nu doar că își validează relevanța și eficacitatea programelor sale de studii, dar și subliniază angajamentul său față de integrarea efectivă a studenților în sectorul profesional”, a declarat psiholog dr. Adriana Borza, directorul Centrului de Consiliere și Servicii privind Cariera (CCSC), organizator al evenimentului.

Președintele Asociației Alumni a Universității din Oradea, coorganizator al evenimentului, conf. univ. dr. Dorin Coita s-a declarat „fericit” de reușita ediției 2024 a „Zilelor Carierei”. „Noi, cei de la Asociația Alumni, ne-am propus să le facilităm studenților și absolvenților noștri cât mai multe ocazii și oportunități de a se întâlni cu firmele, asociațiile și instituțiile care le pot oferi joburi cât mai bine plătite, complexe și interesante. N-aș vrea să spun că am și reușit, dar, e evident, suntem pe drumul cel bun”.

„Am venit aici să adun informații despre posturile vacante de pe piața muncii și internship-uri. Mă gândesc foarte serios ca, anul viitor, să ies din zona mea de confort, să mă angajez sau, cel puțin, să fac câteva stagii de practică, să aplic practic ceea ce învăț la facultate”, spune Andreea Buciu, studentă, anul I, la Facultatea de Științe Economice, unul din sutele de studenți prezenți la târgul de joburi.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu AJOFM Bihor și este finanțat de CNFIS prin FDI 2024.

Distribuie informația
Alte știri