Pentru lista comună la europarlamentare, ținta PNL și PSD era de a obține peste 50 de procente, obiectiv atins. PSD susține că va avea în plus 7 primari de orașe reședință de județ, iar liberalii – cu 10 sau 12 consilii județene mai mult ca în prezent.
Dar voturile obținute duminică deschid şi discuții despre candidatul la prezidențiale. Negocierile au fost suspendate acum o lună, când surse politice avansau ideea că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-ar fi înțeles pentru un candidat comun. Între timp, Marcel Ciolacu insistă că PSD trebuie să aibă propriul candidat, în timp ce liderul PNL și-a anunțat intenția de a candida.
AUR a fost plasat pe locul al doilea la alegerile europarlamentare, iar liderii săi și-au marcat victoria cu cântece patriotice și rugăciuni.
Partidele de dreapta, USR, PMP și Forța Dreptei, s-au coalizat pentru a obține un scor mai bun, doar că rezultatele provizorii îi plasează pe locul al treilea.
După numărarea primelor rezultate, partidul lui Dacian Cioloș, cel al Dianei Șoșoacă și cel Umanist Român nu ar avea numărul de voturi necesar pentru a trimite aleși în Parlamentul European sau pentru a desemna membri în consiliile locale.