Invitaţie într-un tărâm legendar al pădurilor şi al apelor sărate care deţine trei recorduri mondiale

Foto: facebook/ Peter Ferenc

S-a deschis oficial sezonul estival la Lacul Ursu din Staţiunea Balneoclimaterică Sovata, declarat de Cartea Recordurilor ca fiind cel mai adânc lac helioterm din lume.

Foto: facebook/ Peter Ferenc

„Lacul Ursu şi-a deschis porţile! Cel mai mare lac heliotermic din lume îi aşteaptă pe cei interesaţi, zilnic între orele 10,00 şi 18,00. Atenţie: pauză de înot între orele 13,00 – 15,00! Descoperiţi tărâmul legendar al pădurilor şi al apelor sărate, unde împreună cu sezonul estival se va da start şi programelor culturale”, a scris Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, pe pagina sa de socializare

Lacul Ursu având o adâncime de 18 metri s-a format în urmă cu 149 de ani, fiind singurul căruia i se cunosc cu exactitate anul, ziua, ora şi minutul formării, pe baza unor cercetări efectuate de istoricul Jozsa Andras: 27 mai 1875, ora 11,00, în timpul unei ploi torenţiale, pe locul unei păşuni unde curgeau două pârâiaşe.

Cercetările au evidenţiat faptul că Staţiunea Sovata deţine trei recorduri mondiale: unul constă în faptul că Lacul Ursu este lacul helioterm cel mai mare şi mai cald din lume, al doilea record îl deţine pentru că este singurul lac cu apă sărată din lume înconjurat de un munte de sare cu o vegetaţie bogată, datorită solului vulcanic care s-a depus în timp, denumit Arboretele de pe Sărături, iar al treilea record mondial constă în faptul că este singurul lac natural din lume a cărui dată de naştere se cunoaşte cu o precizie de un minut.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri